Dom zdravlja Tutin

Zvanična internet prezentacija

Projekat IMPORTANT – predavanja za žene i omladinu u prostorijama Srednje medicinske škole „Nikola Tesla“ Tutin

U sklopu planiranih projektnih aktivnosti, Dom zdravlja Tutin je 20.01.2023.godine, u prostorijama amfiteatra Srednje medicinske škole ,,Nikola Tesla“ u Tutinu, organizovao treće u nizu predavanja za građanke opštine Tutin na temu: ,,Reproduktivno zdravlje žena”. Cilj je bio da poruka projekta IMPORTANT o značaju reproduktivnog zdravlja kod žena, kao i o značaju preventivnih pregleda dopre i do devojaka uzrasta oko 18 godina i da je veoma bitno ići na redovne preglede svom ginekologu.

Predavanje je održala doktorka, specijalista ginekologije i akušerstva Službe za zdravstvenu zaštitu žena, dr Vahida Ćorović koja je na početku govorila o značaju ideje projekta i značaju preventivnih pregleda u očuvanju reproduktivnog zdravlja kako kod devojaka, tako i kasnije i u odraslom dobu žena.Organizaciju predavanja i prikupljanja podataka od prisutnih je pomogla medicinska akušerska sestra/babica Službe za zdravstvenu zaštitu žena, Fatima Demirović koja i radi u timu izabranog ginekologa sa pomenutom doktorkom.

Na predavanju je bila prisutna 21 učenica srednje medicinske škole ,,Nikola Tesla” u Tutinu. Sve prisutne su pokazale interesovanje da čuju i da shvate veliki značaj u očuvanju njihovog reproduktivnog zdravlja, kao i o značaju preventivnih pregleda kod ginekologa i aktivno su učestvovale u predavanju..

           Nakon završenog predavanja, mnoge od njih su pokazale interesovanje da ponovo čuju izlagano predavanje i da pozovu još učenica da aktivno učestvuju u nekom od sledećih predavanja jer su uvidele veliki značaj preventivnih pregleda u otkrivanju težih bolesti reproduktivnih organa kod žena.

Predavanje je počelo u 12:30 časova, a trajalo, sa uzimanjem podataka prisutnih, do 13:45 časova.

Updated: 6. februar 2023. — 11:37
Dom zdravlja Tutin © 2018