Dom zdravlja Tutin

Zvanična internet prezentacija

Obeležen svetski dan Crvenog krsta

Crveni krst Srbije je najstarija humanitarna organizacija u zemlji koja ove godine obeležava 141 godinu postojanja i rada u Republici Srbiji.

Tema ovogodišeg obeležavanja koju  je opredelila Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca,  je „Svuda za svakoga

I ove godine Crveni krst u Tutinu nizom dešavanja obeležava  8. maj – Svetski Dan Crvenog krsta. Volonteri CK posetili su Dom zdravlja i centar za hemodijalizu i ovom prilikom upoznali korisnike hemodijalize o funkcionisanju Crvenog krsta i uručili pakete za ličnu higijenu.

dr Nedim Hamzagić

Dr Hamzagić sa volonterima Crvenog krsta

Sekretar Crvenog krsta u Tutinu Sead Kurtanović, kazao je da je poseta Domu zdravlja i centra za hemodijalizu jedna od aktivnosti koje će ove nedelje sprovesti volonteri, organizovana je i akcija upoznavanja javnosti sa aktivnostima Crvenog krsta i deljenje flajera na gradskom trgu, slede predavanja koja će se organizovati u osnovnim školama.

 

Na globanom planu, Međunarodni Pokret Crvenog krsta i Crvenog polumeseca svojim aktivnostima i programima pomoći obuhvati 160 miliona ljudi kroz mrežu od oko 17 miliona volontera i 450.000 zaposlenih.

 

 

 

 

Ch7px3RWwAEAh3B_620x0 (1)

Dom zdravlja Tutin © 2018