Dom zdravlja Tutin

Zvanična internet prezentacija

Vredna donacija za porodilište Doma zdravlja

Predstavnici udruženja „Bosna Sandžak“ iz Istanbula uručili su danas Domu zdravlja u Tutinu donaciju vrednu 100.000 evra za opremanje porodilišta.

Donacija se sastoji od ultrazvučnog kolor dopler aparata, pet inkubatora, autoklava, tri porođajna stola, 12 bolesničkih kreveta, kao i hirurških setova.

Direktor Doma zdravlja Šerif Hamzagić rekao,
Danas smo u prilici da primimo jako znčajnu donaciju za naše porodiliste.
Donator je Udruzenje za kulturu i  solidarnost “ Bosna – Sandzak “ iz opštine „Bajram paša “ iz Turske.
Donaciju, koja će najviše značiti i poslužiti budućim generacijama novorodjenih beba, trudnicama i porodiljama.

Donacija sadrži : Mnogo medicinskih aparata u koje ulazi i ultrazvučni aparat, uz svu potrebnu medicinsku opremu, porodjajne i bolesničke krevete, autoklav, ceo invetar  adekvatan ovoj delatnosti, teško bih mogao sve nabrojati jer spisak sadrzi oko 2oo stavki.

Ja ću iskoristiti ovaj trenutak, da se u lično ime, u ime svih radnika naše ustanove, iskreno od srca zahvalim svim koji su učestvovali u ovoj donaciji, a našim doktorkama, babicama i ostalom osoblju, da imaju što više posla i da svojim radom pomognu, da što više zdravih beba, dodje na ovaj svet“ rekao je Hamzagić.

Uručivanju donacije Domu zdravlja u Tutinu prisustvovali su i predstavnici Merhameta Bosne i Hercegovine, članice kluba žena udruženja „Bosna Sandžak“, kao i predstavnici lokalne samouprave.

Direktor Doma zdravlja dr Šerif Hamzagić, predsednik opštine Tutin Kenan Hot, sa donatorima.
Predsednik opštine Tutin Kenan Hot, direktor Doma zdravlja dr Šerif Hamzagić, predsednik udruženja Sandzak-Bosna Muhammet Sancaktar, predsednik udruženja Merhameta Bosne i Hercegovine Kenan Vrbanjac.
Dom zdravlja Tutin © 2018