Dom zdravlja Tutin

Zvanična internet prezentacija

Svečano otvorena služba za hemodijalizu

Otvaranju je prisustvovao i drzavni sekretar u ministarstvu zdravlja Republike Srbije dr Simo Vukovic, predstavnici lokalne samouprave kao i direktori zdravstevnih ustanova Novog Pazara, Sjenice i Raske.
Koliko je velika stvar otvaranje službe za hemodijalizu znaju samo ljudi koji se sa tim suočavaju i koji u svojoj porodici imaju nekog na hemodijalizi. Druga stvar koju smo danas videli i imali prilike da posetimo je izgradnja aneksa Opšte bolnice u Tutinu koja označava samo jednu od faza u dovršavanju Opšte bolnice koja će biti značajna za ceo ovaj kraj“, rekao je Vuković.

Građevinske radove koji su započeti obišli su direktor ove ustanove dr Šerif Hamzagić sa predstavnicima lokalne vlasti, držanim sekretarom, okupljenim građanima i radnicima Doma zdravlja.

„Svečano smo otvorili službu hemodijalize za naših šesnaest pacijenata što je veliki pomak što se tiče kvaliteta njihovih života. Oni su do sada bili prinuđeni da svakodnevno pređu i po stotinak kilometara kako bi dobili uslugu hemodijalize,a posebno im je teško bilo u zimskim uslovima. Izgradnja aneksa zgrade Opšte bolnice i otvaranje odeljenja za hemodijalizu su dve jako bitne stvari za tutinsko zdravstvo“, rekao je direktor Doma zdravlja, dr Šerif Hamzagić.

Predstavnik firme Medicon, Pavel Lenhart, koja je tutinskom Domu zdravlja donirala cetiri savremena aparata za hemodijalizu, je izrazio svoje zadovoljstvo što prisustvuje otvaranju ovako bitne službe.

– Odeljenje dijalize u Tutinu ima 2 najsavremenija aparata za obavljanje HDf procedure koja predstavlja najkvalitetniji vid dijalize, ostalih 6 aparata su za visoko efikasnu dijalizu.
ono sto je bitno za ovu sluzbu je da poseduje rezervorae od osam hiljada litara sa kojim sluzba moze normalno da funkcionise 2 do 3 dana u uslovima bez vode. Mislim da ce pacijenti osetiti veliki boljitak prvenstveno u tome sto je vreme prevoza do dijalize krace kao i od strane osoblja sluzbu ce voditi mlad perspektivan lekar kao i medicinski srednji kadar koji je prosao obuku u Novom Pazaru

Dom zdravlja Tutin © 2018