Dom zdravlja Tutin

Zvanična internet prezentacija

Aparate najnovije generacije dobio centar za hemodijalizu

Uspešna saradnja koja traje već 4 godine izmedju centra za hemodijalizu i firme Medicon, rezultovala je vrednom donacijom u vidu dva aparata za hemodijalizu poslednje generacije. Aparata su marke „Gambro- artis“ opremljeni su najsavremenijom tehnologijum koja pruža mogućnost obavljanja više modula hemodijalize. Korisnici ovih aparata biće mladi pacijnenti koji se nalaze na listi za transplantaciju.

PredstavPavel Lenhartnik firme „Medicon“ Pavel Lenhart, istakao je zadovoljstvo uspešnom saradjnom sa centrom za hemodijalizu u Tutinu koja postoji od početka rada službe. Lenhart navodi da su aparati „Gambro – artist“ poslednje generacije, imaju mogućnost obaljanja više modula hemodijalize. Vrednost ovih aparata je oko 30 hiljada eura

 

 

Dr Nedim Hamzagić šef službe za hemodijalizu ukazuje na značaj ove donacije jer će osim povećanja kvaliteta pružanja zdrastvene usluge, novi aparati omogućiti i veći kapacitet zbrinjavanja broja korisnika, čiji broj se povećava iz godine u godinu.

Svi radnici centra za hemodijalizu proći će obuku kako bi uspešno koristili novi aparat. Obuku će obaviti instruktori specijalizovani za upotrebu aparata.

gambro artist Hemodijaliza Tutin

Dom zdravlja Tutin © 2018